| Кога второ/трето...дете? | |
|
+4Mirjana Chocolate Sara LadyD 8 posters |
Автор | Порака |
---|
LadyD Администратор
Број на мислења : 673 Место : Скопје
| Предмет: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 2:27 pm | |
| Мене ми е многу тешко што јас и сестра ми сме голема разлика.И затоа ако даде господ, утре кога ќе треба да имам второ,трето дете, ако е се во ред а да се работи да е само до моја и на сопругот желабата дали сега или малце подоцна, би се одлучила за сега, бидејќи сметам дека треба и да се мисли и за разликата помеѓу децата,бидејќи сакам заедно да растат,да си помагаат,во исти периоди скоро да надминуваат исти работи, да го имаат се оноа што јас и сестра ми за жал го немавме.
Кога се одлучивте за второ/трето...дете, или кога планирате второ/трето...дете? | |
|
| |
Sara Активен член
Број на мислења : 192 Возраст : 42
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 2:39 pm | |
| Lady D, ај роди прво едно па ќе правиме муабет Инаку и јас многу сакав три деца, ама ова мојов звер вреди за 10 деца па сега за сега ни на крај памет не ми е | |
|
| |
Chocolate Модератор
Број на мислења : 305 Возраст : 37 Место : Скопје
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 2:41 pm | |
| Би сакала моето второ дете да биде помало од првото максимум 4 години. Не ми се допаѓаат поголеми разлики помеѓу децата - од 5 години па нагоре. Мислам дека тоа е премногу. Поголемата разлика ја оправдувам доколку мајката има проблем при забременување со второ дете, или доколку таа си сопругот моментално немаат финансии за второ дете. Доколку се е во ред со овие фактори, тогаш не ја оправдувам големата разлика. | |
|
| |
LadyD Администратор
Број на мислења : 673 Место : Скопје
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 2:45 pm | |
| Се сложувам со Чоколадце, ептен мајката ако има проблеми, или партенрите имаат лоша финансиска состојба,или пак проблеми во забременувањето. Но ако е ОНАКА, сметам дека не е во ред. Но ај ќе ви пишам кога ќе родам. | |
|
| |
Mirjana Нов член
Број на мислења : 128
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 3:16 pm | |
| Mnogu slicen stav ima so Sara i iskreno ne mi paga na pamet sega da ragam vtoro dete , duri uz sala znam da kazam pa dosta mi e edno , ali mislam deka se brzo se zaborava i za edna godina koga ke se smirat nasite zvercinja znam deka ke posakam drugo dete. | |
|
| |
cakegirl Модератор
Број на мислења : 111
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 3:22 pm | |
| Идеално би било 2-3 години разлика ама не секогаш испаѓа онака како што сме планирале.Како што кажа Сара погоре некогаш едно детенце одзема толку многу енергија што сакаш прво тоа да почни на училиште за да имаш уште едно.Јас немав таков проблем со син ми и сакав помала зазлика.Со мм пробвавме уште од пред една година ама имав два спонтани па така да ако овој пат е се во ред ке бидат 4 години разлика. | |
|
| |
Sara Активен член
Број на мислења : 192 Возраст : 42
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 3:38 pm | |
| Е да и заборавив на напоменам, повеќето имаат уплав од пораѓајот и покасно се решаваат на друго дете, јас искрено имам уплав од бременоста, 9 месеци поштено си ги одлежав во кревет со стресови секој ден што и како ќе биде, па кога и тоа ќе го заборавам, може и ќе дојде на ред второ дете | |
|
| |
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Сре Јан 12, 2011 6:30 pm | |
| Женски- секој со својот став. желба и искуство. Јас сега да мислам на 2ро а ова дома абер нема да се смири.... нема шанси!!! Јас бев желна за три деца, но сега си велам ова да порасне да разбира, да не се расправаме па тогаш може да размислам за . Сакам децата да ми бидат 4-5 години разлика, па ке видиме. Здравје само да ме служи здравјето! | |
|
| |
mama Mace Активен член
Број на мислења : 187
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Чет Јан 13, 2011 12:00 am | |
| јас би веднаш и еве разговараме со мм ама он вика НЕ. немав никакви проблеми во бременоста, ниту на пораѓај што би придонело да нејќам пак да раѓам, а за темпераментноста на малово ич да не зборам сакам и второто да е такво ако не прави и двајцата лом како крушки пред нејзе заспиваме. или сега таман таа ќе биде 3 годинки кога ќе дојде другото или кога ќе тргне во школо за едно 4 години. | |
|
| |
tanja.v Нов член
Број на мислења : 148 Возраст : 45 Место : Skopje
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? Чет Јан 13, 2011 12:04 am | |
| mislam deka nema idealna razlika ,dodusa zavisi i od decata ako prvoto ti e mirno ke posakas odma i vtoro .jas iskusiv i mala i golema razlika prvoto mi e postaro od vtoroto 2god i 4 mes.a tretoto od najgolemata e pomala 7god a od srednata 5god nemav nikakva maka | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Кога второ/трето...дете? | |
| |
|
| |
| Кога второ/трето...дете? | |
|