cakegirl Модератор
Број на мислења : 111
| Предмет: Второ тромесечје Нед Јан 09, 2011 4:10 pm | |
| Честитки Го поминавте онај критичен период од вашата бременост па сега е полесно.Порелаксирани сте и не се грижите толку (не дека некогаш ќе престанете да се грижите).Па како оди вашата бременост? | |
|
LaDyGoDiVa Нов член
Број на мислења : 10 Возраст : 39 Место : Nekade
| Предмет: Re: Второ тромесечје Нед Јан 16, 2011 3:38 am | |
| Па јас сум при крај на второто тромесечје супер ми е,иако морам да признаам дека многу брзо се уморувам Крвта ми се супер,понекогаш имам вртоглавици ама воглавно сум енергична и ништо не се променило од предходно кога не сум била бремена.Значи дома сите обврски си ги извршувам,смукам со правосмукалка,и тоа без одмор ,перам теписи,бришам прашина качена на столови за на повисоки места,кревам тоа што има за кревање,си земам дрва од шупа ......Е имам една маана,многу се осекам подуено уффф има моменти кога ми се чини дека ке експлодирам | |
|
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Второ тромесечје Нед Јан 16, 2011 7:11 pm | |
| Јас во второто тромесечје веќе подобро се чуствував. Почнав да јадам и да качувам на килажа, но крвта ми беше многу слаба, се отрув пиејќи ги ампулите за железо од Тотема, бљак! Бев пресреќна што бебушот си го осетив во тој период и внимавав на исхраната. Навечер многу грчеви ми фаќаа нозете, мене ми викаа дека е од недоолно консумирање на калциум но којзнае! | |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Второ тромесечје | |
| |
|