Како го поминавте вашиот ден пред да се породите?
Кога ги почуствувате првите симптоми, болки?
Кога отидовте во болница и со кого?
Колку време се породувавте?
Какви чувства и емоциии ве облеваа во моментите пред и после пораѓајот?
Јас бев искрено многу стрвна трудница
, терминот ми беше 13-15Мај. Јас постојано си велев дека ке се породам за ден Велигден, незнам зошто тие чувства постојано ми се повторуваа. Дојде прв ден Велигден и едвај чекав да се изнајадам јагнешко ахахха
, и одпосле си реков сега што сака нека биде :) Ама затоа вечерта неможев од болки да легнам да спијам, постојано од соба во соба одев и броев колку е долга собата во чекори
Наредниот ден отидов на контрола со мм, бев на ЦТГ, и кога погледнав на листата нешто чудно ми падна и само ја погледнав докторката а таа ми се насмеа и ми рече: Ајде влегувај и облакај спаваќа, ке те пораѓаме уште малце
Незнам во тој момент какви не емоции ми идеа, излегов надвор и го прегрнав мм, тој кутриот се изнаплаче ко да ме носат на колење
Ме примија на патолошка, што ке видам сите офкаат туфкаат, а јас абер немам од болка
докторката само ми кажа дека покасно ке ме породи со царски, да се спремам. Ма какво спремање јас едвај чекав да си го видам бебушот.
Породувањето не го осетив, бев под целосна анестезија, но кога се освестив си ја видов прцлата - пукнав од СРЕЌА