| Ми треба рецепта за... | |
|
|
Автор | Порака |
---|
Cucika Администратор
Број на мислења : 39
| Предмет: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 1:51 pm | |
| Е сеа јас сум на мака Ми треба рецепта за колачи но да нема потреба од миксер Значи да може да се приготват без миксер, да нема матење, или евентуално да се мати али само со жица | |
|
| |
Сонце Администратор
Број на мислења : 415 Возраст : 44 Место : Скопје
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 2:45 pm | |
| Малку тешко барање имаш.Неми текнува сега.Инаку знам зошто бараш нешто без миксер | |
|
| |
Cucika Администратор
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 2:47 pm | |
| Ај не ми се смеј Не е тешко барање јас знам доста, ама не сакам да се бомбици и не сакам да се посни. Ај помагајтеееееееееееееее | |
|
| |
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 3:33 pm | |
| Ќе го матиш со жица овој колач, значи нема да мораш со миксер Се матат 2 јајца со една чаша за млеко шеќер, 1 чаша млеко, 1чаша зејтин,2чаши брашно и едно пециво. Печи на 200 степени додека не зарумени тестото околу 30минути. Ресана торта1кг ресана 200гр мелени ореви 250мл млеко 1маргарин кристал Секоја ресана ја сечеш на 4дела и ги ставаш во длабок сад, ги мешаш со оревите.На оган се додавам млекото и маргаринот да се растопи.СВареното млеко се трга од оганот и се додава во садот со ресаните. Се лади и формира тортата. Чоколадо со ориз
2 чоколади за готвење 1 пакетче оризови снегулки 400-500гр еурокрем Во тенџере на тивок оган се ставаат 6лаж масло, се додаваат чокоалдите на парчиња искршени и се топат, се додава еурокремот и се трга на страна се ставаат оризовите снегулки и се меша се додека смесата не се соедини. Можеш да ги ставаш во форми или во сад, твој избор. Чоколадни љубовни срца
за срцата- 200гр чоколадо за готвење,1лаж масло и калапчиња во облик на срце. За кремот-200гр млечна чоколада,120мл слатка павлака,4-5лаж цеден сок од портокал. Чоколадата се растпоува со масло, во калапчињата се става една кафена лажица растопена чоколада.Внатрешниот дел на калапот премачкај го три пати, секој пат кога ќе го премачкаш го ставаш во фрижидер да се стврдне. Кога ќе го приготвуваш кремот ке ја раздробиш чоколадата на парченца, павлаката ке ја загрееш на оган и ќе го прелиеш чоколадото, ке го додаеш и сокот од портокал, Ке мешаш се додека не ти се соедини смесата. Ке ги извадиш калапоте од фрижидер ке ги наполниш од смесата со крем и ке ги вратиш во фрижидер, по извесно време од 10-15минути ке ги извадиш и ќе ги премачкаш од смесата со чоколадо неколку пати. Така ке добиеш фини срциња на изглед од чоколадо а внатре со фин мек крем. Кога ќе сакаш да ги сервираш ке ги извадиш од фрижидер тогаш. Пријатен апетит, немој да си кажала дека и овие ти се тешки за правење | |
|
| |
cakegirl Модератор
Број на мислења : 111
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 3:43 pm | |
| Scones 2 Шолји 1 шолја шеќер пециво 1 шолја млеко 1 јајце 1 лајца маргарин или путер стопени ако е меко додајте брашно, се меси како тесто и се вади кора па се сечи на кругови со чаша Се печи околи 20 минути на 180 степени Од кога ке се изпечат се цечат на пола хоризонтално и од едно излегуваат две,па се премачкува со маргарин,мармалад и одозгора се става шлаг. П.С.Бету буп кога ти го дадов рецептот мислам дека заборавив пециво да напишам(или ако немате пециво саморастеччко брашно наместо обично) Слики ке поставам кога ќе ги направи мм следниот пат. А со маргарин и мармалад и шлаг се сервираат топли,па затоа пред да ги јадете стоплете ги. | |
|
| |
BetiBup Модератор
| |
| |
cakegirl Модератор
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 4:10 pm | |
| Не се истите твојата слика се cookies,a oд овие еве слика од нет | |
|
| |
Cucika Администратор
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 4:12 pm | |
| Како излеза ова мојава, ќе помисли човек страв имам од миксер Ништо, сакав нешто чоколадно, со фил, изгледа ќе мора да се снајдам :) | |
|
| |
cakegirl Модератор
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 4:16 pm | |
| Ах бе Цуцика така кажи сите се измачивме па ни едно фала не рече | |
|
| |
Cucika Администратор
| |
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Пон Јан 31, 2011 6:26 pm | |
| Се прифаќа благодарноста - па не за џабе се изнамачивме со cakegirl барајќи рецепти | |
|
| |
Сонце Администратор
Број на мислења : 415 Возраст : 44 Место : Скопје
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... Чет Фед 10, 2011 4:25 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Ми треба рецепта за... | |
| |
|