| Време е за ручек | |
|
|
Автор | Порака |
---|
Sara Активен член
Број на мислења : 192 Возраст : 42
| Предмет: Време е за ручек Пет Јан 14, 2011 11:41 am | |
| Што обично им приготвувате на вашите дечиња за ручек? Дали сеуште посебно готвите за нив или јадат она што вообичаено вие јадете за ручек? Јас сеуште му готвам посебно на моето дете, многу работи немаме пробано а со алергииве па и ми е страв и да експериментирам, дури ручекот уште и му го блендирам, каков е инаетџија за јадење, така ми е најлесно да ја изеде доволната количина на јадење. Вчера јадеше спанаќ со ориз, едно од неговите омилени јадења, исто како и на мама | |
|
| |
Mirjana Нов член
Број на мислења : 128
| Предмет: Re: Време е за ручек Пет Јан 14, 2011 11:47 am | |
| Pa jas veke od pred nekoj mesec ne mu gotvam posebno si jade od nasiot rucek , osven ako ima meso toa mu go blendiram se ostanato gmecam so viluska , e sega ima razlika ako prethodno koga jadese blendirano ke isrkase kasata za 10 minuti , sega jadenjeto ni traa nekogas i do 1 saat. najmnogu obozava tursija i kiseli krastavicki, piperki so ocetce i lukce , ovie dodatoci ni se propratni vo rucekot. Sara jas mislam deka treba da probas da ne mu blendiras tuku da mu izgmecis , matej ima dosta zapcinja i na pocetokot ke go mrzi da zvaka ama probajte , nie so 6 zapcinja sme pa zvaka neznam ni jas kako. | |
|
| |
Mirjana Нов член
| Предмет: Re: Време е за ручек Пет Јан 14, 2011 11:53 am | |
| [quote="Mirjana"]Pa jas veke od pred nekoj mesec ne mu gotvam posebno si jade od nasiot rucek , osven ako ima meso toa mu go blendiram se ostanato gmecam so viluska , e sega ima razlika ako prethodno koga jadese blendirano ke isrkase kasata za 10 minuti , sega jadenjeto ni traa nekogas i do 1 saat. najmnogu obozava tursija i kiseli krastavicki, piperki so ocetce i lukce , ovie dodatoci ni se propratni vo rucekot. Sara jas mislam deka treba da probas da ne mu blendiras tuku da mu izgmecis , matej ima dosta zapcinja i na pocetokot ke go mrzi da zvaka ama probajte , nie so 6 zapcinja sme pa zvaka neznam ni jas kako. Deneska na meni imame posno gravce so krastavicka i lebce. Vcera imase kompir salata so kromid, piperki crveni so lukce i ocetce i pindzur so kompir i piper. | |
|
| |
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Јан 18, 2011 2:07 pm | |
| Јас веќе од година штом направи мојата веќе посебно не и готвам, ретко во случај ние да јадеме со мм нешто таа не јаде, но тоа е реткост. Мада сега сама си бира што сака да јаде и пребира, мене коса ми се крева но за се ние сме си криви! Јас и давам се да јаде. Најмногу што сака се тестенини, епа неможе секој ден тестенини да јааде, нели? | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Јан 18, 2011 2:24 pm | |
| Вчера јадел манџичка со компир морков пашканат брокула, од се по нешто | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Пон Јан 31, 2011 1:48 am | |
| Денеска за ручек јадеше гравче чорбесто, имаше и пржени компирчиња, печено телешко месо, краставица за салата. | |
|
| |
Mimi22 Најактивен член
Број на мислења : 236 Возраст : 40 Место : скопје
| Предмет: Re: Време е за ручек Пон Јан 31, 2011 3:03 am | |
| Do pred 1 mesec mu gotvev se posebno sega poleka pocnuvam da mu davam od nasiot rucek ama ne se uste posebno mu varam ili vo nasiot rucek ako se od toa sto pravam jade ne stavam nesto mnogu zacini denes jadese palenta so meleno telesko meso morkov i pavlaka | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Пон Јан 31, 2011 11:33 am | |
| Вчера ручавме компир морков тиквичка брокула и сос од патлиџан. | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Пон Јан 31, 2011 12:59 pm | |
| Денес и спремам супа од брокула- во неа ставам компир, морков,кромид,маслиновзејтин,китка брокула.Се се вари и после пасирам.Плескавици домашно подготвени од телешко месо мешано со соја зрнца. | |
|
| |
Mimi22 Најактивен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 2:02 am | |
| denes rucase zelka so morkov tikvica mevce telesko i lepce | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 1:45 pm | |
| Боранија чорбичка, значи во неа ставам малку кромид, морковче магдонос.Денес посебно само за неа направив јадење. | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 2:35 pm | |
| Бети Буп која боранија ја користиш? Јас купив замрзната боранија - прв пат купувам замрзната, зелената на Фриком и целата беше со конци, ни ја не би ја јадела, а камоли на детево да му ја дадам. Инаку вчера ручавме компир морков тиквичка телешко мевце и сос од патлиџан. | |
|
| |
Mirjana Нов член
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 3:52 pm | |
| | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 8:11 pm | |
| Сара, јас ја користам Боранијата на Cermat, нема конци ни жили супер е, ја купувам во Супер Тинекс, зимам и од истиот грашок.Боранијата е вкусна иако е зелена. | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Вто Фед 01, 2011 11:44 pm | |
| Ок ќе пробам затоа што ми рекоа дека жолтата боранија немала конци, а грашокот како го давате цел, или изгмечен низ цедалка, ми е страв се засркнува со тоа лушпите кога ќе го изблендирам. | |
|
| |
Mirjana Нов член
| Предмет: Re: Време е за ручек Сре Фед 02, 2011 6:11 pm | |
| Jas grasokot uste go blendiram zosto toa luspite nemoze da gi izdzvaka Denes rucase leka | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Сре Фед 02, 2011 8:07 pm | |
| Пире и печено месо, краставици кисели и кришка леб. | |
|
| |
Mimi22 Најактивен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Саб Фед 05, 2011 2:26 am | |
| supa so zelencuk malku lepce i pavlaka | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Нед Фед 06, 2011 1:56 pm | |
| Вчера ручавме ориз блитва морков и пашканат. | |
|
| |
BetiBup Модератор
| Предмет: Re: Време е за ручек Нед Фед 06, 2011 3:45 pm | |
| Јас за денеска спремам пилешка супа со тава ориз и пилешко месо, краставички кисели, лебче, и за крај сокче. Сега пред да ја легнам и даов пуканки - уживаше. | |
|
| |
Sara Активен член
| Предмет: Re: Време е за ручек Нед Фед 06, 2011 6:27 pm | |
| Компир манџа ама без месо | |
|
| |
Mirjana Нов член
| Предмет: Re: Време е за ручек Пон Фед 07, 2011 2:12 pm | |
| meleno telesko so brokula,paskanat,morkov i salca | |