LadyD Администратор
Број на мислења : 673 Место : Скопје
| Предмет: Прекари Чет Јан 13, 2011 10:22 pm | |
| Кои биле вашите прекари од детството, како ве викале?
мојот прекар што ме викаат и не е нешто посебно диди,дики, а и ден денес има луѓе што така ме викаат
| |
|
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Прекари Чет Јан 13, 2011 11:04 pm | |
| Ееееее има и кои те викаат Дијанче! Нели? | |
|
Meryl Streep Нов член
Број на мислења : 6
| Предмет: Re: Прекари Саб Јан 15, 2011 4:19 pm | |
| Ме насмеа уште самиот наслов на темава, да бидам искрена заради тоа што ме потсети на сопствениот прекар Ме викаа Спиди Гонзалес Не дека бргу бегав хахаах... , туку затоа што додека ме видат другарите од друштво на една страна од улица, јас веќе сум била на другата, или дека брзо реагирав на се, скокав наеднаш за што побрзо да завршам некоја работа,... се на се : јас и денес сум си таква, иако моето детсво е многу одамна поминат период. па сега се прашувам дали е во прашање карактер, или темперамент на човек, кога некои работи не може да ги промени, па колку и да му се годините, условите на живот, и.т.н. променети ??? Си размислувам сега дали би можела да успорам некои свои реакции, но веднаш имам и одговор на сопственото прашање : - Не оди, затоа што и онака се уште најголема нервоза ми предизвикува нечија спорост, која многу пати од пристојност не смеам да ја посочам. | |
|
Сонце Администратор
Број на мислења : 415 Возраст : 44 Место : Скопје
| Предмет: Re: Прекари Саб Јан 15, 2011 6:59 pm | |
| Последнава реченица на Meryl Streep е како да е моја. Ми пречи успореност. Јас сум си брза,се правам паралелно,неможам едно по едно.Пример кога готвам две работи правам одеднаш. Да се вратам на темата.Никакви посебни прекари.Ели,Еце,Ецка,Еленче...значи се варијанти од името | |
|
Mimi22 Најактивен член
Број на мислења : 236 Возраст : 40 Место : скопје
| Предмет: Re: Прекари Сре Јан 26, 2011 4:20 pm | |
| mene mimi taka me vikaat site | |
|
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Прекари Сре Јан 26, 2011 4:29 pm | |
| Мене од маало ме викаа Селен Дион,имавме тогаш иста фризура ахаххахаа моите ме викаа : Мало или некогаш по име скратено. Баба ми и дедо ми ме викаа Катуле или Катиле, голем инат беви катил за некои работи како мала ахххаха. Кога ке сум одлучила нешто да направам поминував преку се и тоа го правев, но тоа е тоа, секој има нешто од детството. | |
|
Biba Нов член
Број на мислења : 77
| Предмет: Re: Прекари Чет Јан 27, 2011 7:45 am | |
| и јас немам некој посебен прекар, само кратетенки од името. Во средно ме викаа и министерке...појма немам зошто ама ионака веќе никој не ме вика така | |
|
Сонце Администратор
Број на мислења : 415 Возраст : 44 Место : Скопје
| Предмет: Re: Прекари Чет Фед 10, 2011 4:42 pm | |
| | |
|