| Нокти | |
|
+4Сонце cakegirl Chocolate kremce 8 posters |
Автор | Порака |
---|
kremce Нов член
Број на мислења : 2
| Предмет: Нокти Вто Јан 04, 2011 1:24 pm | |
| Долги или кратки? Вештачки??? Како ги одржувате?
10тина години наназад чувам долги нокти. Многу лесно ми се кршат но, имам среќа што брзо ми растат. Освен што ги обликувам ,месечно 2-3 ги премачкувам со лимон. Не сум пробала до сега но, сакам да ставам гел, само за да ги зајакнам, да не бидат многу кршливи. Обожавам кога ми се излакирани, со излупен лак ,а и без лак неможам да ги гледам :hih: | |
|
| |
Chocolate Модератор
Број на мислења : 305 Возраст : 37 Место : Скопје
| Предмет: Re: Нокти Нед Јан 09, 2011 12:52 am | |
| Имам кратки нокти. Не можам да имам долги нокти затоа што често ми се кршат. Многу ретко ги лакирам. | |
|
| |
cakegirl Модератор
Број на мислења : 111
| Предмет: Re: Нокти Нед Јан 09, 2011 11:02 am | |
| Цел живот гризев нокти и ми беа катастрофа.Од пред неколку месеци имам вештачки и на секои три недели одам за надградба или ги менувам и супер ми е.Не би можела без нив сега.Пробав еднас ги извадив и ке ги растев моите ама не е тоа тоа.Си ги обожавам ноктите сега(вештачките секако) | |
|
| |
Сонце Администратор
Број на мислења : 415 Возраст : 44 Место : Скопје
| Предмет: Re: Нокти Нед Јан 09, 2011 2:25 pm | |
| Моја омилена тема Имало периоди кога ќе ги гризам ноктите оклу 1 година потоа 2-3 има нокти.Но еве последниве 4 години секогаш имам долги нокти.И мене ми се кршат но успевам некако да ги израмнам сите,но знам со нож кога работам да си ги поткршам.Неможе да се случи речиси никогаш да не ми се излакирани.Секој трет ден менувам боја.Сега сум во фала на безбоен лак со сјај. Засега немам потреба од вештачки. Кажете нешто за зајакнување на ноктите што помага? | |
|
| |
BetiBup Модератор
Број на мислења : 471 Возраст : 41 Место : Скопје
| Предмет: Re: Нокти Нед Јан 09, 2011 3:53 pm | |
| Јас кога си бев девојче немажена од секогаш имав многу убави и средени нокти. Обавезно еднаш неделно до два пати го ставав во лимон да одстојат прстите едно пола час, потоа ги масирав со бадемово уље и за крај ги лакирав со лак кој ги подхранува. Имав цврсти нокти неможеше ни ноктарицата да ги исече. А сега немам време за одржување, постојано сум во контакт со вода, и ми сметаат, кратки се а и кршливи. | |
|
| |
Сонце Администратор
| Предмет: Re: Нокти Нед Јан 09, 2011 4:32 pm | |
| BetiBup ноктите ги потопуваш во лимон исцеден или додаваш и уште нешто? И мене рацете ми се често во вода па тоа создава дополнителен проблем. | |
|
| |
Воскресија Модератор
Број на мислења : 70
| Предмет: Re: Нокти Вто Јан 11, 2011 6:33 pm | |
| БетиБуп, сакам да те прашам нешто. Дали пред да се омажиш имаше кршливи нокти? Моиве се за никаде. Не знам што да му правам, кога се кршат се кршат директно најдолу многу длабоко и секогаш ми изгледаат како да сум ги гризела, што не е така. Не знам што да му правам за да ги зацврстам. Ама ова со лимонов ме заинтересира и затоа прашувам. Давајте и друг совет за кршливи нокти. | |
|
| |
Сонце Администратор
| Предмет: Re: Нокти Чет Фед 10, 2011 3:55 pm | |
| | |
|
| |
slavica gruevska Нов член
Број на мислења : 1
| Предмет: Re: Нокти Пет Апр 01, 2011 2:00 am | |
| probajte noktite da gi cuvate vo mleko 5 minuti sekoj den po ednas dnevno od kalciumot se zacvrstuvaat | |
|
| |
LadyD Администратор
Број на мислења : 673 Место : Скопје
| Предмет: Re: Нокти Нед Апр 03, 2011 11:46 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Нокти | |
| |
|